Succesvolle ondernemers benoemen tijdens hun motiverende toespraken vaak de kracht van fouten: je wordt pas écht beter, door je fouten snel in te zien en daarop in te spelen. Ook in onze opstart, jaren geleden, hadden wij een kink in de kabel…

Maar eerst…zijn we bang om fouten toe te geven en te delen?

Waarom mensen liever niet hun mislukkingen inzien is stap één, maar die fout delen is vaak erg lastig. Dat is ook wel logisch, want het heeft te maken met imago. En dat moet natuurlijk vlekkeloos zijn. Toch leren we het best van onze fouten.

Een prachtig eigen leermoment.

MYSS optimaliseert, borgt en regisseert het vastgoed en facilitaire services voor haar klanten. MYSS zag haar levenslicht branden vijf jaar geleden. Managing Director Eelco Hoet: "Toen we MYSS startten, verhuisden we direct. En op die plek was de IT centraal ingekocht. Prima, maar die systemen waren voor ons niet efficiënt. Daarom wilden we overstappen." Bij die overstap trapte MYSS zelf in een val: "Het contract van die locatie was net voor vijf jaar verlengd, inclusief dat van ons. Dat stond in de kleine lettertjes. Eelco vervolgt: 'Ik wil stoppen', zei ik. 'Dat is goed, dat kost dan 9000 euro', zei de provider. We waren toen net begonnen, vijf man sterk. Uiteindelijk met veel moeite, tijd en inzet heb ik het voor minder kunnen afkopen, maar stel dat de omvang groter was geweest…".

Voorkomen door controle

En dat wil MYSS bij haar klanten voorkomen. "Controle krijgen en het risico vermijden. Dat is wat wij doen. Waar wij goed in zijn", vat Eelco samen. "Bovenstaande is een voorbeeld waar veel bedrijven mee te maken kunnen krijgen. Na een verhuizing of een verbouwing, worden plots die kleine lettertjes zichtbaar. Wat volgt kan ingrijpend zijn. "Hoeveel zou het schelen als bedrijven dit soort verhalen vertellen", denkt Eelco hardop. "Dat een ander het leest en denkt: 'Ja, hoe organiseren wij dit eigenlijk?'" Inmiddels zijn we vijf jaar verder en hebben we vele klanten mogen helpen. "Door onze kennis van de totale huisvestingsketen inclusief vastgoed, inrichting en facilitaire diensten, weten wij welke problemen er kunnen ontstaan en hoe we deze kunnen vermijden. Hierdoor kunnen wij onnodige kosten voorkomen en veel tijd winnen in processen waardoor structureel besparingen worden gerealiseerd."

Op zoek naar een regisseur die jouw belangen kan behartigen op het gebied van vastgoed en facilitaire zaken? Wij horen graag van je! Neem contact op met MYSS.