Een verbouwing kan veel haken en ogen hebben, dat weet Ronald McDonald Huis Emma maar al te goed. Maar gelukkig staan ze er niet alleen voor. MYSS biedt een helpende hand bij de oplevering van hun tijdelijke locatie. "Fijn om op deze manier iets bij te kunnen dragen", zegt vastgoedadviseur Roxanne Kiks.

Gezinnen met een kind in het ziekenhuis, kunnen al decennia terecht bij Huis Emma. Ouders komen tot rust in comfortabele huis- en slaapkamers, op een steenworp afstand van het Amsterdam UMC. Maar nu is die plek toe aan renovatie. Als tijdelijke locatie worden er daarom veertien appartementen gehuurd. Die overgang bleek in 2022 veel voeten in de aarde te hebben.

"De eerdere verhuizing sloeg bij ons in als een bom", zegt Aafke de Haan, Manager Ronald McDonald Huis Emma. "Er kwam ontzettend veel bij kijken, terwijl we maar een klein team hebben en onze gewone werkzaamheden gewoon doorgingen. Voor onze terugkeer wilden we het dus anders aanpakken."

Belang van maatschappelijke inzet

En daar kwam MYSS om de hoek kijken. De huisvestingsspecialist was als sponsor al langer betrokken bij Ronald McDonald, en kreeg nu de kans om de handen uit de mouwen te steken. "We vinden het belangrijk om ons ook op maatschappelijk gebied in te zetten", zegt Roxanne. "Wij hebben de kennis om te helpen bij zo'n verhuizing. Heel mooi om daar een rol in te hebben."

Roxanne legt uit dat het de belangrijkste taak is om overzicht te houden. Gezinnen worden momenteel opgevangen in veertien kleinere appartementen, terwijl Huis Emma twee grote huiskamers heeft. Dat betekent dus dat er stoelen, tafels en banken overblijven.

"De huidige ruimtes zijn volledig gemeubileerd en moeten straks helemaal leeg en netjes zijn opgeleverd", zegt Roxanne. "Onze bijdrage richt zich vooral op het structuren van de oplevering en het betrekken van de juiste partijen. Wij inventariseren het meubilair en zorgen ervoor dat het een tweede leven krijgt bij nieuwe bewoners en het Leger des Heils. Daarnaast voeren wij gesprekken met de verhuurder over hoe de ruimtes opgeleverd moeten worden."

‘Veel enthousiasme bij MYSS'

"Heel leuk om te zien dat er zoveel enthousiasme bij MYSS zit", vertelt Aafke. "Er wordt niet over kosten gerept, het gaat om sponsoring. We worden daarbij echt als een professionele partij meegenomen. We bungelen niet ergens onderaan een to do-lijstje. Onwijs fijn hoe goed alles wordt opgepakt."

Ook Roxanne is blij met het dankbare werk. "Wij zijn grotendeels een commerciële organisatie, dus dan is het ook juist leuk om iets bij te kunnen dragen aan maatschappelijke organisaties. Op kantoor merk je dat daar nieuwe energie door ontstaat."

Na de verhuizing – die gepland staat voor eind september – blijft het contact met Huis Emma gewoon doorlopen. MYSS is namelijk lid van de Club van 52, een groep bedrijven die om de beurt optreedt als weeksponsor. Sommige organisaties koken voor de gasten, andere bedrijven houden een personeelsbijeenkomst. "Zodra het gerenoveerde pand geopend is, gaan we kijken naar de mooiste invulling van zo'n week", vertelt Roxanne.

"Niet ieder goed doel kan z'n deuren op deze manier openzetten", zegt Aafke. "We zijn daar heel blij mee, omdat ons werk er tastbaarder door wordt. Bedrijven zien met eigen ogen waar ze een bijdrage aan leveren. Onze gasten hebben uiteraard nog alle ruimte voor hun eigen rust, maar we merken ook dat er spontane gesprekjes ontstaan. Het brengt voor iedereen wat, op een hele natuurlijke manier.