Alles begint met inzicht

Ons huisvestingsadvies geeft inzicht in hoe uw werkomgeving uw primaire bedrijfsprocessen ondersteunt. Gezamenlijk kijken we of bestaande vastgoed, gebouwinrichting en facilitaire diensten passen bij uw bedrijfssituatie en strategische doelstellingen. Vervolgens werken wij alternatieven uit met uw huidige dienstverleners of met onze leveranciers om uw huisvesting te optimaliseren. Tenslotte implementeren wij de verschillende adviezen en zorgen er voor dat deze optimaal afgestemd worden op uw situatie.

Hoe werken wij?

Wij werken meerdere scenario’s uit gebaseerd op uw doelstellingen en verschillende situaties. Door middel van benchmarks maken wij inzichtelijk hoe elk scenario zich verhoudt ten opzichte van uw huidige situatie, tegen andere locaties binnen uw eigen organisatie en – geheel anoniem – tegenover andere bedrijven. Samen met onze leveranciers geven wij antwoorden op onder meer de volgende vragen:

 • Betalen wij niet veel te veel voor ons vastgoed en de door ons afgenomen facilitaire diensten?
 • Hoe monitoren wij de kwaliteit van onze leveranciers?
 • Welk vastgoed, diensten en processen sluiten het beste aan bij onze – continu veranderde – primaire bedrijfsprocessen?
 • Hoe brengen wij de verschillende leveranciers in kaart?
 • Kunnen we onze huisvesting laten aansluiten op onze duurzaamheidsambities?
 • Contractanalyse

  Bij de meeste bedrijven worden contracten ad-hoc gemanaged. In veel situaties wordt pas wanneer een contract afloopt beoordeeld of de contractcondities nog marktconform zijn. Meestal wordt er helemaal geen contractanalyse uitgevoerd en worden contracten automatisch verlengd en verandert er – behalve de jaarlijkse prijsverhoging – helemaal niks.

 • Duurzame huisvesting

  Binnen veel organisaties is duurzaamheid al stevig verankerd in de strategie. MYSS adviseert u over hoe uw huisvesting aan uw duurzaamheidsdoelstellingen kan bijdragen. Als basis checken wij of uw situatie voldoet aan de meest recente regelgeving, waar huidige en toekomstige kansen en waar risico’s liggen. Daarbij kijken wij natuurlijk samen met u naar mogelijke financiële voordelen door middel van subsidies en financieringen.

 • Locatieanalyse / Portfoliomanagement

  De keuze voor een bedrijfslocatie is niet zomaar gemaakt. Het vergt een uitgebreide locatie analyse en kennis van de locatie ten opzichte van uw bedrijfsdoelstellingen. MYSS denkt met u mee in situaties rondom uitbreiding, krimp en de veranderende behoefte qua werkomgeving door werknemers. Zo komt u nu en in de toekomst niet voor dure verrassingen te staan en bent u zeker van huisvesting die past bij uw wensen.

 • Werkplekoptimalisatie

  Een goed ontwerp en de juiste inrichting van uw gebouwen dragen in grote mate bij aan het welzijn, prestaties en de gezondheid van uw medewerkers. De werkplek is meer dan alleen een kantoor: het is een plek waar medewerkers samenkomen, het visitekaartje van uw bedrijf en het maakt productiviteit, creativiteit en innovatie mogelijk. 

 • Inrichting huisvestingorganisatie

  Een goed ontwerp en de juiste inrichting van uw gebouwen dragen in grote mate bij aan het welzijn, prestaties en de gezondheid van uw medewerkers. De werkplek is meer dan alleen een kantoor: het is een plek waar medewerkers samenkomen, het visitekaartje van uw bedrijf en het maakt productiviteit, creativiteit en innovatie mogelijk. 

Advies

Onze huisvestingsadviezen geven inzicht in hoe uw huisvesting uw primaire bedrijfsprocessen ondersteunt. Gezamenlijk wordt bekeken of uw huidige huisvesting en facilitaire processen passen bij uw bedrijfssituatie en strategische doelstellingen. Vervolgens werken wij met uw bestaande dienstverleners of met onze leveranciers alternatieven uit om uw huisvestingsprocessen te optimaliseren.

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen doen?