Integratie van de totale huisvestingsketen

Het beheer van vastgoed en van alle facilitaire zaken kent vaak verschillende eigenaren en betrokkenen binnen een onderneming of organisatie. De kennis en verantwoordelijkheid hierover zijn daardoor vaak versnipperd over meerdere personen die naast hun dagelijkse werkzaamheden ook nog extra tijd moeten besteden aan deze zaken. Met als gevolg dat huisvesting en facilitaire processen doorgaans minder aandacht krijgen dan dat ze verdienen. En daar wil MYSS een oplossing voor bieden door de losse delen te integreren.

MYSS Methodiek

MYSS richt zich op de vijf belangrijke pijlers van de huisvestingsketen: (1) huisvestingsadvies, (2) vastgoedtransacties, (3) projectmanagement, (4) ontwerp en inrichting én (5) facilitair management en advies. Als geheel dragen zij bij aan een rotsvast fundament. “We haken deze vijf in elkaar”, benadrukt Roos Kleijburg, Facilitair en Projectmanager bij MYSS. “En met de juiste aandacht dragen ze bij aan meer controle en minder risico”.

De kracht van de keten

Bovenstaande vijf pijlers zijn onderling sterk verbonden: Doe je aanpassingen aan de een dan verdient de rest ook aandacht. “Vaak beseffen bedrijven de kracht van de samenhang tussen deze vijf pijlers onvoldoende”, vervolgt Roos. “Een juiste samenhang geeft minder risico en meer controle”. Andersom is ook waar: problemen vormen zich vaak door een tekort aan tijd of een tekort aan net die ene expertise. Ook het bewustzijn speelt een rol. Een voorbeeld: “Als je een verbouwing doet, heeft dat ook invloed op het huurcontract. Want misschien moet je het gebouw weer in de oude staat opleveren wanneer je vertrekt”, geeft Roos aan. “Ook wil je de faciliteiten en het management afstemmen op die extra kantoorruimte.”

“Daar heb ik MYSS voor”

Bedrijven vragen MYSS vaak om hulp bij één van de pijlers. “Tot we ze uitleggen wat de invloed op de overige aspecten is, dan zien ze het ook als één geheel.” Vervolgens zijn vele nieuwe telefoontjes, het vergaren van inlichtingen en het maken van verschillende afspraken overbodig. “Want daar heb ik MYSS voor", krijgt Roos dan terug van haar klant. Vanaf het initiële advies tot de uiteindelijke inrichting wordt elk project holistisch benaderd, waarbij de verschillende teams en specialisten nauw samenwerken om ervoor te zorgen dat elke stap in het proces naadloos aansluit op de volgende. Dit zorgt voor een vloeiende overgang van de ene fase naar de andere, waarbij strategische planning en communicatie centraal staan om de doelen van de opdrachtgever te realiseren, risico's te beheersen en kwaliteit te waarborgen. Roos vervolgt: "Hierdoor worden nog niet gebudgetteerde investeringen op voorhand al door ons in de kosten afwegingen meegenomen zodat onze klant niet voor financiële verrassingen komt te staan wanneer de keuzes zijn gemaakt en de processen niet meer kunnen worden gestopt.”

Huisvesting op basis van het DNA

“Elk bedrijf is uniek: het staat op zichzelf en heeft zijn eigen identiteit en processen. En dat maakt het zo leuk voor ons”. concludeert Roos. MYSS neemt de regie over en geeft daarvoor de controle terug aan de klant. En dit heeft veel voordelen. “Het informeren naar en bezighouden met randzaken valt weg. De klant kan zich volledig focussen. Zij houden zich bezig met hun core business en wij met die van ons.” Daarnaast scheelt het nogal wat introducties. “Steeds de bedrijfsfilosofie uitleggen aan een nieuwe partij of contractant. Dat hoeft niet meer. Wij voeren namens de klant het woord. We kennen de processen, dus weten we wat op dat moment belangrijk is voor de klant. We zijn meer dan een externe partij, we proberen deel te zijn van hun DNA.”

De MYSS methodiek: Total Cost of Occupancy

Wij optimaliseren voor onze klanten hun vastgoed en hun facilitaire zaken vanuit de Total Costs of Occupancy (TCO) methodiek waarbij wij operationele kosten (OPEX) en investeringen (CAPEX) op elkaar afstemmen. Met als resultaat: meer controle en minder risico. Is één van jouw pijlers toe aan herziening of vernieuwing? Wat is dan de invloed op de overige facetten van je bedrijfsvoering? Neem dan eens contact op met ons, wij geven je graag meer controle!